Banier Galerie Gewaagd

Marjan Bloem

Het bekende talent
17 augustus t/m 23 september 2007

Den Haag, geboren Groningen 1946.

De liefde voor tekenen is begonnen toen bij Marjan thuis, de Sprookjes van Grimm werden voorgelezen, de verhalen ging zij tekenen aan tafel.

Als onderwijzeres gaf ze tekenlessen aan verschillende klassen. Ze volgde schilderlessen op de kunstacademie in Utrecht en bij verschillende Utrechtse kunstenaars.

Na haar studie Sociale Pedagogiek werkte ze in het welzijnswerk. Ze illustreerde daarnaast in diverse welzijnsbladen en boeken, en maakte tijdens vele vergaderingen cartoons of karikaturen.

In haar huidige woonplaats den Haag geeft ze workshops in haar atelier en werkt samen met een groep kunstenaressen aan kunstprojecten.

“Toen ik in Zuid India woonde begin 1990, heb ik in een bui van heimwee een serie landschappen gemaakt van het Hogeland, zoals dat in mijn hoofd zat, maar met de felle kleuren van India. Na terugkeer in den Haag in 1995 heb ik Chinese technieken op rijstpapier leren maken op de Vrije Academie, op een experimentele manier, met inkt en acryl.

Ik schilder soms intuïtief, soms vanuit de zichtbare werkelijkheid: mensen, dieren, landschappen, wolken, en speel dan met de vormen en kleuren, Dat levert steeds nieuwe vondsten en stijlen op. Voor een aantal Waddenschilderijen haal ik slib van het Wad en maak daar verf van. In de landschappen van het Hogeland en het Wad kan ik veel gevoelens uitdrukken. Schilderen is een oneindig avontuur”.

Bloem