Banier Galerie Gewaagd

Fenna de Groot

Het nieuwe talent
7 april t/m 20 mei 2007

Fenna de Groot
Geboren in 1972 te Veendam

"Na de HAVO heb ik de lerarenopleiding Ubbo Emius gevolgd in Groningen voor de vakken wiskunde en bedrijfseconomie.  Sinds 1994 ben ik docent wiskunde aan het Ommelander College, sinds 3 jaar ben ik daar ook decaan van de MAVO.

Mijn passie voor sieraden heb ik niet uit het onderwijs gehaald, maar is altijd wel heel groot geweest. Ik kon geen vakantie voorbij laten gaan, zonder een sieraad mee te nemen en ondanks dat ik nu veel zelf maak, kan ik dit nog steeds niet laten. Toen ik hoorde van de cursus edelsmeden op het Kunstencentrum in Groningen en meer tijd kreeg, ben ik meteen begonnen. Op deze cursus werken de beginners en de gevorderden doorelkaar. Je leert veel van elkaar. Raakt geïnspireerd door elkaars werk te bekijken. Ondertussen doe ik dit al zo’n 6 jaar. Ik volg nog steeds de cursus, maar doe nu ook een aantal zaken thuis.

Ik vind het erg prettig om in alle rust met een sieraad bezig te zijn, overdag is mijn baan best druk en hectisch. En dit is juist het tegenovergestelde, heel geconcentreerd, rustig en relaxed. Het werk dat ik maak is heel divers, strak, soms heftig, mooi door zijn eenvoud, altijd van zilver. Ideeën doe ik overal op. Thuis, op straat, op het werk, noem maar op,  je kijkt om je heen en ziet soms mooie vormen waar je iets mee kunt.

Eigenlijk gebruik je alles om je heen om mooie sieraden te maken!!"

Fenna de Groot

de Groot_1

de Groot_2

de Groot_3

Fenna de Groot