Banier Galerie Gewaagd

Jacqueline van der Horst

Het nieuwe talent
7 oktober t/m 26 november 2006

"Na de vooropleiding aan de Kunst-academie te Arnhem startte ik twee jaar geleden met mijn studie aan de Rietveld-Academie in Amsterdam.

Mijn belangstelling gaat uit naar raak-vlakken met ontwerp en design, vooral textiel en architectuur. Na de propedeuse koos ik er echter voor om verder te studeren in de autonome richting. Dat biedt de mogelijkheid om deze raakvlakken in alle vrijheid verder te onderzoeken en daarvan is deze expositie bij Galerie Gewaagd een uitwerking.

lk ben onderzoekend en raak geinspireerd door materialen, een politieke gebeurtenis, de maakbaar-heid van het menselijke lichaam, schoonheid, of de kracht van taal en tekens. Hierbij is de rode draad 'verbinding'. Ik zoek naar manieren om verbindingen te laten zien, op subtiele wijze of rechtstreeks doordat de verbinding onderdeel wordt van de beelden die ik uitwerk in tekeningen, ruimtelijk werk en videofilms.

Voor Galerie Gewaagd 'bekleed' ik een aantal betonnen pilaren in de expositieruimte en laat ik ruimtelijk werk van textielvezels zien. 'Ruimte', 'binnen en buiten', 'scheidende oppervlaktes' en het vinden van de balans tussen deze drie stonden bij het maken hiervan centraal."

Horst_1

Horst_2

Horst_3

Jacqueline van der Horst