Banier Galerie Gewaagd

NOVO kunst

Kunstenaars met hart en ziel
24 november t/m 30 december 2007

Met drie ateliers in Appingedam, Groningen en Vlagtwedde, werken kunstenaars met een verstandelijke beperking onder professionele begeleiding, met het doel om de ontwikkeling te stimuleren en diverse technieken te beoefenen. Op deze manier helpt NOVO bij het vinden van persoonlijke voorkeuren in techniek en onderwerpen.

NOVO heeft één galerie in Groningen. Elk jaar worden er een aantal exposities gehouden, zodat het werk van de kunstenaars onder de aandacht van een breder publiek komt. Dit kunnen individuele - of groepsexposities zijn.

Werkwijze
De kunstenaars werken in kleine groepen. Eerst worden zij vertrouwd gemaakt met verschillende materialen en technieken. De begeleiding besteedt onder meer aandacht aan kleurenleer, compositie en verhoudingen. 's Morgens werken de kunstenaars groeps- en individuele opdrachten. 's Middags hebben zij de ruimte om vrij te werken.

NOVO leert de kunstenaars naar eigen werk en dat van anderen te kijken en bezoeken musea en tentoonstellingen. Hierdoor kunnen zij zich op kunstzinnig gebied optimaal ontwikkelen. Het uiteindelijke doel is om zo zelfstandig mogelijk te werken.

Ina Meindertsma

Matthijs van Elderen

Rolanda ten Cate