Banier Galerie Gewaagd

Pol Taverne

Het bekende talent
7 oktober t/m 26 november 2006

Deze expositie bestaat uit etsen, die ze de afgelopen jaren in Hornhuizen heeft gemaakt. Het zijn landschappen uit de directe omgeving van waar ze woont en werkt.

De steeds wisselende luchten, het land, de eenzaamheid en de uitgestrektheid fascineren haar. Ze geeft niet zozeer weer wat er is, maar een beeld zoals ze het zelf ziet en ervaart. Ze kijkt buiten.

In het atelier zet ze de beelden om in drukplaten. Deze krast en kerft ze in. De hoge delen en structuren maakt ze met modeling paste en zand. De inkt van olie en pigment maakt ze zelf. De inkt drukt zwart in de lijnen, maar heeft kleur in de plaattoon en structuren. Van de grote platen maakt ze twee, soms drie afdrukken, allemaal verschillend van toon. Van de kleinere worden wat meer afdrukken gemaakt. Het is niet de oplage die voor Pol belangrijk is, maar de hele trage en toch zeer directe omslachtige proces van drukken.

“In 1996 ben ik afgestudeerd aan de Academie Minerva in Groningen in de richting fotografie en grafiek. Sindsdien woon en werk ik in Hornhuizen.”

Taverne_1

Taverne_2

Taverne_3

Pol Taverne